Pasta med zucchini med citron, pinjenötter och parmesan

2 portioner minuter Vitt vin

  • 1 frp Rigatoni och efter önskad mängd pasta.
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 1 – 2 dl pastavatten
  • 1 st citron
  • Riven parmesanost
  • 1 näve hackad bladpersilja
  • Salt & nymald svartpeppar
  • Olivolja
Recept: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak
  • Koka pastan enligt förpackningens anvisningar .
  • Skölj och skala zucchini.
  • Fräs zucchinin i olivolja i en stor panna med höga kanter, fräs på låg värme och rör om.
  • Riv vitlök och tillsätt till zucchinin.
  • Skölj och finriv skalet av citronen och tillsätt.
  • Rosta pinjenötter och tillsätt dem.
  • Skölj och hacka bladpersilja och smaka av zucchinröran med salt och nymald svartpeppar.
  • Riv parmesan och blanda pastan med zucchiniröran, tillsätt pastavattnet lite åt gången för att få en mustighet och servera med riven parmesan, bladpersilja, ännu mer pinje & avsluta med att ringla över en god olivolja.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.