• Recept
  • Pappardini med chilipesto och salami

Pappardini med chilipesto och salami

4 portioner 35 minuter Rött vin

1 förpackning Pappardini, 400g
1 st zucchini, tunt skivad
2 st vitlöksklyftor, hackade
1/2 dl olivolja
1 hg salame Napoli
100 g mini plommontomater
Pesto Piccante
1 st citron, rivet skalet och lite pressad
salt & svartpeppar
Parmigiano
Färsk basilika
1 näve rostade pinjenötter

Recept: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak
  1. Skölj och stek zucchinin i het panna med olivolja tillsammans med vitlöken, salta och peppra.
  2.  Stek salamin och de halverade plommontomaterna i olivolja i en annan panna.
  3.  Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen, men koka pastan al dente och låt rinna av i ett durkslag. Spara lite av pastavattnet för att sedan blanda det med pastan.
  4. Blanda pastan med peston, zucchini, salami, tomaterna, rivet citronskal samt citronsaft och pastavattnet. Smaka av med svartpeppar.
  5. Lägg på basilika och servera med riven Parmigiano Reggiano, pinjenötter och avsluta med att ringla över olivolja! Smaklig måltid!
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.