• Recept
  • Lamm
  • Lammracks med couscous och orientaliska kryddor

Lammracks med couscous och orientaliska kryddor

4 portioner 45 minuter Rött vin

Lär dig hur du gör den perfekta lammet och servera med bakade grönsaker, tahinidressing och orientaliska kryddor. Lammkött är kraftigt och behöver ett kraftfullt vin med distinkta tanniner. Ett rött vin från Spanien har precis vad vi letar efter. Fasta tanniner, arombild av mogna mörka bär och läckra inslag av kryddor, som vi hittar igen i skålen

1 kg lammracks
3 koppar couscous
1/2 buljongtärning, kyckling
2 matskedar smör
1 kopp Tahini
4 msk citronsaft
Vatten
Chiliflakes Olja
1 broccoli
paprikamix, flera färger
40 g mandlar
40 g torkade aprikoser
40g russin/sultanor
Kardemumma
Salt peppar Olivolja

Recept: Thea Engvik | Foto: The Wine Room

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Tillaga den i buljong för extra smak. Dela broccolin i buketter och paprikan i tjocka båtar. Applicera en bra mängd olja, salt och chiliflakes. Tillbaka på övervåningen i ca. 20 minuter.* Rosta mandeln i en torr stekpanna. Lägg i lite smör i couscousen och rör om med två gafflar så att den blir fluffig. Dela de torkade aprikoserna och lägg i couscousen med mandel och russin. Krydda med lite kardemumma.
Tahinisås: Lägg tahinin i en skål och blanda i citronsaften. Det kommer att skiljas åt, men det är inte fel! Tillsätt sedan vatten lite i taget och rör om ordentligt med en gaffel till en rinnig konsistens. Smaka av med salt.
Lamm: Rengör benen på lamm racks och krydda med salt och peppar. Stek i panna på hög värme så att det får en fin stekskorpa på alla sidor. Sätt sedan in den i ugnen på 180 grader i 10-15 minuter tills kärntemperaturen mäter 62 grader.* Låt vila under aluminiumfolie i 10 minuter innan servering. Lägg couscousen på en plåt och häll över de bakade grönsakerna. Dela lammet mellan benen och servera rätten med tahinisåsen.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.