Hjortroncrème och dulce de leche med Västerbottensost
4 portioner
30 minuter
Vitt vin
Hjortroncrème
- 2 dl grädde
- 175 gram mascarponeost
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,75 dl florsocker
- 250 gram hjortron, tinade
Dulce de leche
- 0,25 burk(ar) kondenserad mjölk
- 0,75 dl grädde
- 3 msk riven västerbottensost
- 1 nypa(or) salt
- 4 st digestivekex, eller liknande kex, i bitar
Recept:
|
Foto:
Hjortroncrème
- 1. Vispa grädden hård.
- 2. Tillsätt mascarpone, vaniljsocker och florsocker och vispa till en crème.
- 3. Vänd ner hjortronen.
Dulce de leche
- 1. Blanda ingredienserna i en kastrull och smält ihop under omrörning med medelhög värme.
- 2. Låt svalna något
Montering
- 1. Varva hjortroncrème, dulce de leche och kex i glas eller glasburkar och servera.