Helstekt entrecôte med ben

4 portioner 50 minuter Rött vin

Helstekt entrecôte med ben
1 kg entrecôte, med ben
4 kvistar färsk rosmarin
3 nypor havssalt
nymald svartpeppar
olivolja
50 g smör
2 klyftor vitlök, skalad och delad på mitten

 

Recept: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Ta ut köttet ur kylen, torka av det med papper. Gnid in köttet med finhackade rosmarinkvistar. Tillsätt ett par rejäla nypor nymald svartpeppar och en skvätt olivolja. Gnid och rulla runt köttet tills det är väl insmort och gnid sedan in kryddorna igen. Ställ åt sidan en stund så att köttet suger åt sig smakerna och får rumstemperatur.

Förvärm ugnen till 200°. Ställ en ungsfast stekpanna på hög värme och när den är riktigt het lägger du i köttet. Du ska bryna det i 5 minuter så att det får fin färg, på båda sidorna. Lägg i en smörklick i pannan & vitlöken. Använd överblivna rosmarinkvistarna och ös köttet med smält smör medan den bryns för att förhöja smaken. Tillsätt ännu en smörklick när du vänder köttet för sista gången och dra sedan pannan av plattan. Häll försiktigt av fettet och ställ sedan pannan i ugnen. Det är upp till hur du vill ha köttet – men glöm inte att låta det vila efter stekning.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.