• Recept
  • Nötkött
  • Grillad flankstek och romansallad med tryffel och parmesan

Grillad flankstek och romansallad med tryffel och parmesan

4 portioner 30 minuter Rött vin

Saftig flankstek som serveras med grillad romansallad med tryffeldressing och parmesan. Enkelt att laga och ljuvligt gott!

Flankstek:
600 gram Flankstek
0,5 msk olivolja
2 tsk flingsalt
4 krm svartpeppar

Romansallad:
2 st romansallad
1 st citron(er)
1 dl matyoghurt
2 tsk olivolja
3 tsk tryffelolja
50 gram pinjenötter
75 gram parmesanost
1 kruka(or) färsk gräslök
0,5 msk olivolja
4 krm flingsalt
1 krm svartpeppar

Recept: Tasteline | Foto: Tasteline

Tillagning:
1. Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag.

Flankstek:
1. Ta fram köttet i god tid före grillning och låt det bli rumsvarmt.
2. Pensla köttet med olivolja och krydda med salt och peppar på båda sidor.

Romansallad:
1. Halvera romansalladen och citronen.
2. Blanda yoghurten med olivolja och tryffelolja.
3. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna.
4. Riv parmesanost och finhacka gräslök.

Flankstek:
1. Grilla köttet ca 5 min/sida på direkt värme och låt det sedan vila i 10 min innan du skär upp det.
Romansallad
1. Pensla romansalladen med olivolja och grilla varje halva med snittytan ner ca 1-2 min på direkt värme.
2. Lägg upp den grillade romansalladen på ett fat och strö över flingsalt och peppar. Ringla över yoghurtsåsen och toppa med pinjenötter, riven ost och gräslök.
3. Servera den grillade flanksteken med den grillade romansalladen.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.