Grillad aubergine med sesam och krasse

4 portioner 30 minuter Vitt vin

Grillad aubergine med asiatiska toner från sesamolja, risvinäger och ingefära - ett fräscht och trevligt tillbehör till grillmiddagar eller som vegetariskt alternativ istället för kött.

  • 2 st aubergine
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk risvinäger
  • 2 tsk sesamfrön
  • 50 gram krasse
Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

1. Skär auberginerna i halvor eller i tre skivor beroende på hur stora de är. Skär rutmönster på snittytorna.

2. Skala och riv ingefära och blanda med soja, olja, sesamolja och risvinäger i en skål.

3. Pensla auberginerna med marinaden.

4. Grilla auberginerna ca 5 min/sida på direkt värme så att de får en fin grillyta och blir genomgrillade.

5. Lägg upp den grillade auberginen på ett fat och strö över sesamfrön och klipp över krasse. Servera som ett tillbehör till grillmiddagen.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.