Gravad morot med hovmästarsås

portioner minuter Vitt vin

En vegovariant på gravad lax. Gravade morötter passar lika bra till jul som till påsk och midsommar. Obs! Moroten tar bara en timme att förbereda, men ska sedan gravas ett dygn i kylen innan servering.

Ingredienser:
800 g morot
2 dl grovt salt
1 dl ättiksprit, (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 krm hel vitpeppar
1 kruka färsk dill
Tillbehör:
180 g hovmästarsås

Recept: | Foto:

Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Skala morötterna och lägg dem tätt i en liten ugnssäker form. Häll på saltet. Baka mitt i ugnen i ca 30-40 min. Morötterna ska vara lite al dente.
Ta ut morötterna ur ugnen. Låt svalna och skrapa sedan av saltet. Koka upp ättika, socker och vatten. Krossa 12 vitpepparkorn. Lägg vitpepparkorn och dillstjälkar i lagen. Låt svalna.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.