Frittata med gröna ärtor, mascarpone och rostade tomater
4 portioner
45 minuter
Vitt vin
Frittata är verkligen vardagsfavoriten nummer ett. Lättlagat och otroligt gott. I den här varianten blandas krämig mascarpone med ärtor och basilika
Tomat
- 250 gram körsbärstomater
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Äggstanning
- 6 st ägg
- 2 dl mjölk
- 0,5 tärning(ar) grönsaksbuljong
- 1 krm salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk olivolja
Topping
- 450 gram gröna ärtor, tinade
- 100 gram Mascarpone
- 50 gram grana padano
- 1 kruka(or) basilika
- 0,5 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Sallad
- 100 gram gemsallad
- 100 gram polkabetor
- 100 gram Gulbetor
- 1 msk olivolja
- 1 tsk vit balsamvinäger
- 1 krm salt
- 50 gram pistagenötter
Recept: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Tomater
- 1. Sätt ugnen på 200 grader.
- 2. Halvera tomaterna och lägg dem med fröhuset uppåt i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen ca 15-20 min.
Äggstanning
- 1. Vispa ihop ägg, mjölk, grönsaksbuljong, salt och peppar. Värm oljan i en stekpanna och häll i äggstanningen. Stek frittatan ca 5-10 min på medelvärme. Sänk värmen mot slutet så att den inte bränns vid.
Topping
- 1. Mosa ihop ärtorna med mascarpone, riven grana padano, finhackad basilika och olja med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
- 2. Fördela ärtblandningen jämt över frittatan och sätt in i ugnen ca 10 min så att den stelnar och gräddas till en fin yta.
Sallad
- 1. Skölj salladen och riv loss blad och lägg på ett fat. Skala och riv polkabetor och gulbetor grovt på ett rivjärn och blanda med salladen. Ringla över olja och vinäger och krydda med en nypa salt. Grovhacka pistagenötterna och toppa salladen med.
- 2. Toppa frittatan med de ugnsrostade tomaterna och servera tillsammans med salladen.