Focaccia Pugliese

8 portioner 85 minuter Rött vin

Fantastisk god focaccia pugliese med kokt potatis i degen som gör brödet extra saftigt och mättande. Det är uppkallat efter regionen Apulien. Så gott och ännu bättre när vinet kommer från samma region. Dryckesförslag - Epicuro Zinfandel Organic, Italien, Apulien, 89:-

25 g jäst
3 kokta potatisar, pressade
4 dl vatten, fingervarmt
7-9 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 msk olivolja
3 msk olivolja, till formen
Toppa med
flingsalt
tomat
Oregano

Recept: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör runt tills jästen lösts upp. Lägg till salt, mjöl, olivolja, pressad potatis och arbeta ihop degen. Täck bunken med en kökshandduk och låt jäsa i 30 minuter.

Häll olivolja i en ugnsform och vänd upp degen i oljan i formen. Platta ut degen så den täcker alla kanter i formen. Täck med kökshandduk och låt jäsa ytterligare i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°.

Tryck ner fingertopparna i degen så det blir små gropar. Toppa med flingsalt, oregano och delade plommontomater.
Grädda tills brödet är gyllene, i ca 20 – 25 min på 225°

Dela recept:

Fantastisk god focaccia pugliese med kokt potatis i degen som gör brödet extra saftigt och mättande. Det är uppkallat efter regionen Apulien.
Så gott och ännu bättre när vinet kommer från samma region. Dryckesförslag – Epicuro Zinfandel Organic, Italien, Apulien, 89:-

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.