Filmjölksbröd med mandel och pumpafrö

10 portioner 75 minuter Rött vin

Bröd utan jäst! Ett mättande och lättlagat formbröd som enkelt går att variera. Filmjölken kan du ersätta med naturell yoghurt. Brödet räcker till cirka 10 portioner.

dl havregryn
dl vetemjöl
dl grahamsmjöl
dl kruskakli
dl pumpakärnor
dl hela Linfrön
dl sötmandel
1.5 tsk bikarbonat
tsk salt
4.5 dl filmjölk
1/2 dl mörk sirap
tsk Mat & Bak smör
Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en brödform (ca 1½ liter) med smör. Blanda havregryn, vetemjöl, grahamsmjöl, kruskakli, pumpakärnor, linfrö, mandel, bikarbonat och salt i en bunke. Rör i filmjölk och sirap. Klicka ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler under bakduk. Skär i skivor och servera!

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.