Pita-pizza med färskost, kanel och bär

2 portioner 20 minuter Vitt vin

En enkel och supergod efterrätt att bjuda på - till både större och mindre sällskap! Frisk, söt och rolig att tillaga, även för de små - bara fantasin kan sätta stopp för vad ni vill lägga på pitabrödet. Kanske låta gästerna få göra sin egen?

  • 2 pitabröd (1 bröd/portion)
  • 125 g färskost
  • 200g florsocker
  • 100 g smör, i rumstemperatur
  • 1 citron
  • Kanel
  • 6 matskedar farinsocker
  • Bär i säsong
Recept: Thea Engvik | Foto:

Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Bred ut smöret på pitabröden och strö över socker och kanel. Grädda i ugnen i 5-8 minuter och låt svalna på galler. Vispa färskost, strösocker och rivet smör till en jämn smet. Smaksätt färskosten med citronsaft.

  • Rensa de färska bären och skär dem på mitten om de är stora. Lägg lite färskost på de avsvalnade pitabröden och toppa med färska bär.
  • Var försiktig så att du inte vispar för länge, annars kan det skära sig.
  • Lite citronsaft tar fram smaken av färskosten.
  • Om du vill göra denna på hösten är den också otroligt god med äppelkompott.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.