Pita-pizza med färskost, kanel och bär
2 portioner
20 minuter
Vitt vin
En enkel och supergod efterrätt att bjuda på - till både större och mindre sällskap! Frisk, söt och rolig att tillaga, även för de små - bara fantasin kan sätta stopp för vad ni vill lägga på pitabrödet. Kanske låta gästerna få göra sin egen?
- 2 pitabröd (1 bröd/portion)
- 125 g färskost
- 200g florsocker
- 100 g smör, i rumstemperatur
- 1 citron
- Kanel
- 6 matskedar farinsocker
- Bär i säsong
Recept: Thea Engvik
|
Foto:
Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Bred ut smöret på pitabröden och strö över socker och kanel. Grädda i ugnen i 5-8 minuter och låt svalna på galler. Vispa färskost, strösocker och rivet smör till en jämn smet. Smaksätt färskosten med citronsaft.
- Rensa de färska bären och skär dem på mitten om de är stora. Lägg lite färskost på de avsvalnade pitabröden och toppa med färska bär.
- Var försiktig så att du inte vispar för länge, annars kan det skära sig.
- Lite citronsaft tar fram smaken av färskosten.
- Om du vill göra denna på hösten är den också otroligt god med äppelkompott.