Chokladmousse med olivolja

4 portioner 150 minuter Rött vin

Len och helt himmelsk chokladmousse som får en underbarkaraktär av olivolja och flingsalt.

Till servering

  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja, exempelvis Frixos FinestTM Lakonia Olivolja Extra Virgin
Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se
  • 1. Rör samman äggulor, socker, salt och olivolja i en bunke.
  • 2. Vispa grädden lätt.
  • 3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micro.
  • 4. Tillsätt chokladen i äggblandningen i en stråle under omrörning. Rör till en jämn smet.
  • 5. Addera 1/3 av grädden och rör om med en ballongvisp till en jämn smet.
  • 6. Rör i ännu en 1/3 och rör med en slickepott till en jämn smet.
  • 7. Vänd ner den sista 1/3 och häll sedan upp moussen i 4 glas eller skålar.
  • 8. Ställ i kylskåp och låt sätta sig i minst 2 timmar. Vid servering, strö på några korn flingsalt och ringla olivolja över.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.