• Recept
  • Dessert
  • Chokladcrème med björnbär doppade i vit choklad och pistage

Chokladcrème med björnbär doppade i vit choklad och pistage

4 portioner 30 minuter Rött vin

  • 20 st björnbär
  • 1/2 dl pistagenötter
  • 50 g vit choklad
  • 1 msk grädde

Chokladcrème

  • 1,5 dl grädde
  • 200 g mörk choklad, ca 70% kakaohalt
  • 2 st äggula(or)
Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se
1. Hacka pistagenötterna och häll upp på ett fat. Smält den vita chokladen tillsammans med grädde försiktigt i vattenbad eller i mikrovågsugn.

2. Doppa björnbären i choklad och sedan i nöthacket. Ställ i kylen.
3. Hacka den mörka chokladen i små bitar. Värm grädden och häll den heta grädden över chokladen och rör runt så att chokladen smälter.
4. Rör i äggulorna till en jämn smet och häll upp i glas. Ställ kallt en halvtimme. Dekorera med björnbär och servera.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.