Cheese & bacon burger

2 portioner 30 minuter Rött vin

Denna hamburgare är tillagad enligt den trendiga tekniken "Smashing" men går lika bra att lägga på grillen - det allra bästa är att tillaga på ett stekbord över grillen

Ingredienser:

Brioche bröd
Grovmalt högrev + eventuell talg
Bacon
Väddö cheddarost
Rödlök
Isbergsallad
Jalapeños
Bbq-sås
Chipotlemajonnäs

Recept: The Wine Room | Foto: The Wine Room

Gör såhär:

  1. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek hamburgerbröden så att de får en gyllene yta. Lägg över bröden på en skärbräda.
  2. Finhacka rödlök och isbergssallad.
  3. Klipp ner bacon i stekpanna och stek den krispigt. Ställ åt sidan.
  4. Dela färsen i bitar och gör försiktigt bollar, ca 75g-100g per boll. Se till att inte krama och pressa färsen för hårt. Salta och peppra.
  5. Hetta upp ny olja i pannan och låt den bli riktigt varm. Lägg ner färsbollarna och tryck till ordentligt med en stekspade, baksida av en kastrull eller med en grillpress så att de blir smashade. Salta och peppra ordentligt och låt burgarna få en ordentlig stekyta innan du vänder och stekar på andra sidan. Vänd efter 1 minut och lägg på 1 skiva ost på varje burgare direkt. Stek ytterligare 1 minut och lägg nu på bacon och bbq-sås ovanför osten.
  6. Bre chipotlemajonnäs på båda bröden och lägg därefter isbergssallad och rödlök på botten. Lägg på två burgare och toppa med jalapeños och brödlocket. Smaklig måltid!
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.