• Recept
  • Carnitas till Halloween

Carnitas till Halloween

6 portioner 135 minuter Rött vin

Carnitas är ett långkok på fläskkarré som har en söt och kryddig smak. Köttet blir som bäst om det får småputtra riktigt länge, gärna upp till 2 timmar. Carnitas serverad i en pumpa passar perfekt som varmrätt på Halloween. Tips: gör gärna marinaden dagen innan och låt köttet ligga över natten.

1 kg Fläskkarré, benfri
1 dl soja, kinesisk
1 st apelsin, pressad apelsinjuice
1 st lime, pressad limesaft
5 st vitlöksklyftor, pressade
2 tsk chilipulver
2 tsk torkad oregano
1 tsk svartpeppar, mald
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
50 cl Coca cola, original
smör, till stekning
Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

Börja med att blanda ihop kryddor, vitlök, soja, apelsin- och limejuice. Skär köttet i små bitar, ca 3 cm x 3 cm. Lägg bitarna i marinaden. Låt stå minst 1 timme men gärna över natten. Bryn smöret i en gryta. Ta ut köttet ur marinaden och bryn bitarna i smör tills köttet fått stekyta. Häll över resten av marinaden och Coca cola tills vätskan precis täcker köttet. Låt småputtra i 1-2 timmar. Tillsätt mer Coca cola några gånger. Vätskan kommer koka bort så viktigt att tillsätta mer Coca cola så att köttet aldrig är utan vätska. Efter 1-2 h kommer nästan all vätska ha kokat bort och köttet kommer ha bildat en ljuvlig, seg och kletig massa.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.