- Recept
- Carnitas till Halloween
![](https://thewineroom.se/wp-content/uploads/2022/10/carnita-till-halloween-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-800x800-1.jpg)
Carnitas till Halloween
Carnitas är ett långkok på fläskkarré som har en söt och kryddig smak. Köttet blir som bäst om det får småputtra riktigt länge, gärna upp till 2 timmar. Carnitas serverad i en pumpa passar perfekt som varmrätt på Halloween. Tips: gör gärna marinaden dagen innan och låt köttet ligga över natten.
Börja med att blanda ihop kryddor, vitlök, soja, apelsin- och limejuice. Skär köttet i små bitar, ca 3 cm x 3 cm. Lägg bitarna i marinaden. Låt stå minst 1 timme men gärna över natten. Bryn smöret i en gryta. Ta ut köttet ur marinaden och bryn bitarna i smör tills köttet fått stekyta. Häll över resten av marinaden och Coca cola tills vätskan precis täcker köttet. Låt småputtra i 1-2 timmar. Tillsätt mer Coca cola några gånger. Vätskan kommer koka bort så viktigt att tillsätta mer Coca cola så att köttet aldrig är utan vätska. Efter 1-2 h kommer nästan all vätska ha kokat bort och köttet kommer ha bildat en ljuvlig, seg och kletig massa.