Cacio e Pepe

4 portioner 45 minuter Rött vin

  • 300 g spaghetti
  • Nymald svartpeppar eller 1 msk mortlad svartpeppar
  • Salt till pastavattnet
  • Olivolja
  • 2 – 3 dl pastavatten
  • 2 dl pecorino, riven
Recept: @foodbyannak | Foto:

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Nymald svartpeppar från pepparkvarn – fräs den nymalda svartpepparn i en stor panna med olivolja en kort stund. Tillsätt ca 2 deciliter av pastavattnet och ta bort från värmen. Rör ner 1 1/2 deciliter av pecorinon så att det blir en krämig sås. Lägg i den nykokta spaghettin, späd med ytterligare pastavatten, rör om och smaka av. Tillsätt en nypa salt om det behövs. Toppa med extra pecorino, ringla över olivolja och servera direkt.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.