BRUSCHETTA MED BURRATA

2 portioner 15 minuter Rött vin

Bruschetta med tomat och basilika, eller som man kallar den i italien bruschetta con pomodori, är en utmärkt förrätt. Addera burrata som pricken över i:et!

  • Surdegsbröd
  • Vitlök
  • Körsbärstomater
  • Burrata
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Färsk basilika
Recept: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Börja med att dela en vitlöksklyfta på mitten och gnid med snittytan nedåt över alla brödskivor. Skär sedan surdegsbrödet i skivor, ringla över lite olivolja och rosta det några minuter på båda sidorna i en stekpanna. Dela därefter tomater, ringla över olivolja, flingsalt, nymald svartpeppar och rosta dem lätt i ugnen. Dela burratan i bitar och lägg på det rostade brödet, toppa med de ugnsrostade tomaterna, lägg på basilika och avsluta med flingsalt, nymald svartpeppar och ytterligare olivolja.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.