- Recept
- Blomkålspizza med västerbottensost och smörstekta kantareller
Blomkålspizza med västerbottensost och smörstekta kantareller
Servera som förrätt /till minglet eller ät som huvudrätt
Pizzabotten:
1 st blomkål, färsk
3 st ägg
150 gram Västerbottensost, riven
1 dl mandelmjöl
0,5 tsk salt, fint
2 krm svartpeppar, malen
Topping:
2 dl crème fraiche, naturell
200 gram färska kantareller
1 st rödlök(ar)
1 klyfta(or) vitlök, vanlig
1 msk smör
70 gram bladspenat, färsk
1 st citron(er)
100 gram Västerbottensost, riven
1 kruka(or) bladpersilja, färsk
1 krm salt, fint
1 krm svartpeppar, malen
Mixa blomkålen till ett smul i en matberedare eller riv fint med osthyvel. Blanda blomkålssmulet med ägg, västerbottensost, mandelmjöl och lite salt och peppar. Tryck ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsform. Förgrädda 10-15 min på 180 grader. Topping: Skala och klyfta löken och finhacka vitlök. Fräs tillsammans med kantareller gyllene i lite smör. Krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt spenat på slutet och ta av från plattan. Bred creme fraiche på pizzabotten och strö över kantarellfräset. Toppa med lite rivet citronskal och riven ost. Grädda i ugnen 5-10 min. Strö över finhackad persilja. Ät och njut!