Bakad blomkål med svampfräs och cashewnötter

4 portioner 50 minuter Vitt vin

Ugnsbakad blomkål på en bädd av linser, svampfräs och crunchiga nötter - en underbart fräsch och festlig middag som enkelt kan anpassas i storlek och även serveras som förrätt!

Bakad blomkål

Svampfräs och cashewnötter

Recept: | Foto:
  • 1. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsfast form.

Blomkål:

  • 1. Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Lägg det hela blomkålshuvudet i formen och ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 45 min.

Svampfräs:

  • 1. Skiva svampen, skala och finhacka vitlöken och grovhacka nötterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svamp och vitlök gyllene. Tillsätt nötterna och stek ytterligare någon minut.
  • 2. Sila av linserna och skölj i kallt vatten. Finhacka persiljan och riv citronskal. Blanda ner linser, persilja och citronskal i svampfräset. Smaka av med salt och peppar.

Blomkål:

  • 1. Ta ut blomkålen ur ugnen och skär den i 4 delar.
  • 2. Fördela salladsmix och svampfräs på tallrikar och lägg blomkålsbitar över. Klart att servera.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.