• Recept
  • Älgfärsgryta med trattkantareller

Älgfärsgryta med trattkantareller

4 portioner 45 minuter Rött vin

Välkomna hösten genom att servera en läcker gryta med älgfärs och kantareller. Lättlagat och otroligt gott!

Älgfärsgryta

  • 400 g älgfärs
  • 1/2 st purjolök
  • 200 g palsternacka
  • 150 g Kantareller
  • 1 st Mat & Bak smör, att steka i
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • olivolja, att steka i

Tillbehör

  • 800 g potatis
  • 150 g sugarsnaps
  • rårörda lingon
Recept: tasteline.se | Foto: tasteline.se

Koka potatisen i saltat vatten.

Älgfärsgryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och tärna palsternackan och putsa kantarellerna. Hetta upp lite smör och olja i en gryta eller stor stekpanna och fräs purjolök, palsternacka och kantareller. Tillsätt älgfärsen och stek den genomstekt. Tillsätt grädde, vatten, soja och låt grytan koka ihop under lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Tillbehör: Förväll sugarsnaps i varmt vatten ca 1 min. Sila av och lägg upp i en skål.

Älgfärsgryta: Servera älgfärsgrytan tillsammans med kokt potatis, sugarsnaps och rårörda lingon.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.