Venedig, den förförande staden med ikonisk arkitektur, staden som många är eniga om är världens mest romantiska. Här kan man njuta av fantastisk miljö, mat och dryck! I närheten finns vineriet Astoria Wines som är en av de största företrädarna för prosecco, och därmed även La Robínía Prosecco!

Med Paolo och Filippo Polegato vid rodret är Astoria Wines en av de ledande exponenterna för ”The art of prosecco”. Det grundades 1987 av en familj som hade varit dedikerad till vinodling i generationer och det är nu den ledande privata Conegliano-Valdobbiadene DOCG-vintillverkaren, med otaliga utmärkelser från toppvintävlingar

Prosecco la Robínía Extra Dry
Art.nr 7486 – Alk.halt 11% – 750 ml – 91 kr

PROSECCO LA ROBINIA

Prosecco La Robinia har en ungdomlig och fruktig smak med inslag av päron, gröna äpplen och lime.

Prosecco skapas av druvan Glera, först görs ett vitt vin som sedan får jäsa en andra gång i en försluten trycktank. Under jäsningsprocessen bildas koldioxig som ”trycks in” i vinet så det blir mousserande. Prosecco la Robínía Extra Dry lagras sedan 12 månader i ståltank innan det filtreras och buteljeras.

La Robínía var ett av de första Prosecco-vinerna på den svenska marknaden och lanserades på Systembolaget redan år 2000.

Art.nr 7486 – Alk.halt 11% – 750 ml – 91 kr

La Robinia Prosecco passar utmärkt som aperitif, till italiensk plockmat och till rätter av fisk & skaldjur

Prosecco La Robinia, i samarbete med:

I samarbete med profilerna @josefinecf, @byvanessavalderamta och @bisse_  har vi anordnat en tävling om en resa till vinregionen Prosecco tillsammans med Astoria Wines för att besöka deras vackra vingård.  Sex stycken vinnare valdes ut som tillsammans med The Wine Room och profilerna får spendera fyra dagar i Italien.

Vi älskar dina bilder!
Tagga oss @the.wine.room

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.