Har ni plockat någon svamp ännu? 🍂 Kombinera en krämig svamppasta med den rika och
fylliga stilen hos tempranilloviner för att skapa en lyxig middagsupplevelse till helgen! 🍷
portioner – Tillagningstid 30 minuter
300 g pasta
Smör 2 + 2 msk
Mjöl 2 msk
Mjölk 4 dl
100g riven ost, förslagsvis Parmesan eller Västerbotten
Liten tryffel
250 g svamp: Portobello, kantarell eller ädelsopp
Salt och peppar
Olja
Smält 2 msk smör och tillsätt mjölet. Koka i några minuter tills det börjar dofta lite sött.
Tillsätt sedan mjölken och rör om väl med en visp. Koka upp och låt sjuda i några minuter.
Koka upp pastavattnet. Kom ihåg att tillsätta salt.
Sänk temperaturen på såsbotten och rör ner den rivna osten lite i taget. Det är viktigt att såsen inte kokar mer.
Stek svampen i en het panna med lite olja på hög värme. När svampen släppt vattnet kan du tillsätta lite smör och kryddor.*
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Lägg ner den kokta pastan och 0,5-1 dl pastavatten i såsen och rör om ordentligt. Servera med de stekta svamparna.*
* Det är viktigt att du steker svampen på hög värme och låter dem släppa allt vatten, annars kan det göra pastarätten mer rinnig.
*Stärkelsen från pastan i vattnet gör att såsen fäster bättre på pastan.
Lat 42 Reserva och Ribera 1 är utmärkta till en smakrik och krämig svamppasta! Genom att välja rätt tempranillo-vin som balanserar svampens jordighet och umamismak kan du njuta av en smakrik mat- och vinkombination under svampsäsongen.
Servera gärna vinerna vid en temperatur om 14-16 grader, något svalare.

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.