Har ni plockat någon svamp ännu? Kombinera en krämig svamppasta med den rika och
fylliga stilen hos tempranilloviner för att skapa en lyxig middagsupplevelse till helgen!
fylliga stilen hos tempranilloviner för att skapa en lyxig middagsupplevelse till helgen!
portioner – Tillagningstid 30 minuter
300 g pasta
Smör 2 + 2 msk
Mjöl 2 msk
Mjölk 4 dl
100g riven ost, förslagsvis Parmesan eller Västerbotten
Liten tryffel
250 g svamp: Portobello, kantarell eller ädelsopp
Salt och peppar
Olja
Smält 2 msk smör och tillsätt mjölet. Koka i några minuter tills det börjar dofta lite sött.
Tillsätt sedan mjölken och rör om väl med en visp. Koka upp och låt sjuda i några minuter.
Tillsätt sedan mjölken och rör om väl med en visp. Koka upp och låt sjuda i några minuter.
Koka upp pastavattnet. Kom ihåg att tillsätta salt.
Sänk temperaturen på såsbotten och rör ner den rivna osten lite i taget. Det är viktigt att såsen inte kokar mer.
Stek svampen i en het panna med lite olja på hög värme. När svampen släppt vattnet kan du tillsätta lite smör och kryddor.*
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Lägg ner den kokta pastan och 0,5-1 dl pastavatten i såsen och rör om ordentligt. Servera med de stekta svamparna.*
* Det är viktigt att du steker svampen på hög värme och låter dem släppa allt vatten, annars kan det göra pastarätten mer rinnig.
*Stärkelsen från pastan i vattnet gör att såsen fäster bättre på pastan.
*Stärkelsen från pastan i vattnet gör att såsen fäster bättre på pastan.
Lat 42 Reserva och Ribera 1 är utmärkta till en smakrik och krämig svamppasta! Genom att välja rätt tempranillo-vin som balanserar svampens jordighet och umamismak kan du njuta av en smakrik mat- och vinkombination under svampsäsongen.
Servera gärna vinerna vid en temperatur om 14-16 grader, något svalare.
Servera gärna vinerna vid en temperatur om 14-16 grader, något svalare.