Domaine Bousquet är ett av Argentinas mest prisade vinproducenter med fokus på ekologiska viner, deras viner finns idag i 50 länder över hela världen. Genom att välja ekologiskt vin bidrar man bland annat till en rikare natur, bevaring av den biologiska mångfalden samt ger stöd till vingårdar som strävar efter att använda sig av naturresurserna som finns istället för att tillsätta konstgödsling.

Familjen Bousquet har odlat vin i fyra generationer och deras passion är att producera uteslutet ekologiska viner av överlägsen kvalitet vilket ledde dem till Argentina. Bousquet har sitt ursprung i staden Carcassonne i södra Frankrike, år 1990 besökte familjen Mendoza, de ansåg att regionen hade unika egenskaper med mycket speciell jordmån, altitud och terroir. Med dessa högkvalitativa egenskaper så visste de att de funnit rätt plats för att odla sina ekologiska druvor på. I Tupungato i Mendoza, Argentina började Jean Bousquet odla sina druvor 1250 meter över havet och den höga altituden är en av de högsta i världen för just vinodling. Tack vare detta idylliska vinondlingsläge behöver producenter som Domaine Bousquet inte kompromissa för att få hög kvalitet på sina druvor.

#1 BODEGA ORGANICA ARGENTINA

“Being organic is a choice”
Efter två decennier i branschen är Domaine Bousquet en framgångssaga. Domaine Bousquets differentiering är – certifierade ekologiska druvor, höghöjds jordmån och en fransk-argentinsk profil – det har visat sig vara en vinnande strategi.

Är du intresserad av att prova deras viner?
Alla viner som säljs på Systembolaget Hittar du här

Domaine Bousquet Chardonnay Torrontés

Fruktig, ungdomlig, något blommig smak med inslag av päron, lime, litchi och gröna äpplen. Serveras vid cirka 8°C till rätter av fisk, till vegetariska rätter eller till en buffé.

Druvor: 60% chardonnay och 40% torrontés
Torrontés är med sina drygt 8 000 hektar vinodlingar Argentinas mest planterade gröna druvsort.

Art.nr 2303
239kr

Läs mer här

Cameleon White Blend

Ungdomligt, friskt och fruktigt vin med inslag av päron, äpple, tropiska färska frukter, citrus och örter.

Druvor: 50% chardonnay, 40% pinot grigio och 10% sauvignon blanc

Ekologiskt och etiskt märkt (Fair for life) – etisk märkning innebär att man fokuserar på arbetsvillkor och mänskliga rättigheter för de som arbetar med odling av råvaror och med tillverkning av drycken.

Art.nr 2519
199kr

Läs mer här

Blomkål- och fetaostpaket med primörsallad

4 portioner  60 minuter
Rekommenderas till Vitt vin

Ett recept på goda vegetariska knyten med fetaost och blomkål. I knytet finns även godsaker som potatis, kikärtor och rödlök. Knytet serveras med en fantastisk gräslöksdressing och primörsallad. För receptet behövs 4 st folieark/smörpapper samt snöre. Tips, koka gärna potatisen en dag i förväg

NYHET! Cameleon Bonarda

Vin i påse! Ekologiskt och Etiskt märkt

Mycket fruktig smak med inslag av körsbär, viol, skogshallon, plommon och färska örter.

Vin i påse! En växande trend världen över. Påsen är lätt att både ta med och återvinna, går ej att krossa och försluts enkelt med sin skruvkork.

149 kr

Läs mer här

NYHET! Cameleon Signature Cabernet Sauvignon

Klimatsmart PET-flaska

Ett druvtypiskt och fruktigt vin med fatkaraktär, inslag av av svarta vinbär, örter, plommon, ceder, mörka körsbär och choklad.

Ekologiskt, etiskt märkt (Fair for Life) och veganvänligt! Vinet har lagrats ett halvår på ekfat om 400 liter.

PET-flaskor: PET är bättre för miljön än glas som inte går att panta. Plast som återvinns är nämligen skonsammare då det inte ger så mycket utsläpp som glas

95 Kr

Läs mer här

Flankstek med gremolata och hasselnötter och yoghurt med mozzarella, dill och chiligurka

4 portioner  30 minuter Rött vin

Flanksteken, som är en del av »kållappen« på nötkreaturet, det vill säga djurets magmuskel, har en fetthalt på bara cirka 5 procent. Perfekt på grillen, som ska grillas snabbt för att bli riktigt saftigt.

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.