Alcachofas con jamón – Stekt kronärtskocka med serranoskinka
Alcachofas con jamón - Stekt kronärtskocka med serranoskinka. Kokt, stekt, friterad eller grillad. Våga prova nya sätt att tillaga den mångsidiga kronärtskockan. Fantastiskt god förrätt eller sidorätt!
- 4 färska små kronärtskockor
- Olivolja
- Salt
- Nymald svartpeppar
- 1 citron
- 1 hg jamón serrano
- 1 näve hackade mandlar
Fyll en stor bunke med vatten och pressa i saften från 1 citron.
Skölj kronärtskockorna. Bryt av stjälken och dra med de grova trådarna. Ansa kronärtskockorna genom att bryta bort de yttersta hårda bladen tills du kommer in till de mjälla ljusgröna bladen. Skär av de vassa topparna och ansa stjälken något. Lägg i citronvattnet och fortsätt med resten av skockorna.
Låt ligga i ca 10 min och lägg även i citronen.
Koka upp vatten & rikligt med salt .
Lägg i kronärtskockorna, citronen och låt sjuda i cirka 30 minuter. Prova att rycka ett blad och känn om det lossnar, annars kan skockorna behöva koka 5–10 minuter till.
Låt skockorna rinna av, öppna upp skockorna, hetta upp olivolja och stek skockorna mjuka. Tillsätt salt, nymald svartpeppar, toppa med serranoskinka och hackade mandlar.
Servera direkt