Spaghetti alla Narano

4 portioner 15 minuter Rött vin

Just nu är det säsong för zuccini, skörden har precis skett och det finns mycket av den lokalt till bra pris. Här kommer recept på Spagetti alla Nerano krämig pasta med friterad zuccini, parmesam, vitlök och grädde. Fantastiskt trevlig hösträtt som passar till en vardag men är lika god som en bjudrätt.

Linguine 500G
Olivolja
Vitlök 3 klyftor
2 dl finriven Parmesan /Gran Padano
1 pkt kycklingbuljong
2 dl grädde
1 kruka Basilica
1 sharlottenlök
1 påse pinjenötter
1 grön Zucchini
gul Zucchini

Recept: | Foto:

Just nu är det säsong för zuccini, skörden har precis skett och det finns mycket av den lokalt till bra pris. Här kommer recept på Spagetti alla Nerano krämig pasta med friterad zuccini, parmesam, vitlök och grädde. Fantastiskt trevlig hösträtt som passar till en vardag men är lika god som bjudrätt.

Skär zucchini i ca 1 cm tjocka skivor, hacka lök och riv parmesan så att allt är förberett. Rosta pinjenötterna i en gjutjärnspanna med lite olivolja.
Koka pastan med rikligt saltat vatten.Ta fram en gjutjärnspanna och häll i rikligt med olivolja. Stek zucchiniskivorna gyllenbruna och ställ åt sidan på hushållspapper, pappret suger upp oljan och skivorna håller sig spänstigare. Häll av en del av oljan, stek schalottenlök och vitlök mjuka och nu är det dags att tillsätta pastan som ska vara ”al dente”.Stek pastan så att smakerna från löken och zucchinioljan tränger in i pastan. Tillsätt grädde, buljong och hälften av finrivna parmesanosten, se till att allt kokas ihop. När du ser att pastan är krämig och vätskan tillräckligt tjock är det dags att blanda in stekta zucchini och hackade basilikan. Servera hela rätten i din panna avsluta med att strö över rostade pinjenötter, resten av parmesanosten och kvistar av basilika.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.