Havskräftor med dragonsmör och rostad brioche
Fantastisk elegant förrätt att bjuda på till mousserande vin
Gör så här:
• Ställ in ugnen på 250 grader över-under-värme. Kräftorna går också att värmas på grillen
• Dela kräftorna på mitten och bryt klorna och benen med en nötknäppare.*
• Blanda smöret väl med de finhackade örterna och eventuellt lite extra salt.
• Finhacka chilin och lägg åt sidan tills servering.
• Skiva briochen och applicera ett tunt lager örtsmör på varje sida.
• Lägg resten av smöret över kräftorna.
• Sätt in kräftorna i ugnen i 4-5 minuter. *
• Dela citronen på mitten och lägg den skurna sidan på grillen.
• Stek briocheskivorna i en kastrull eller på grillen tills de är rostade.
• När kräftorna kommer ut ur ovanstående; Häll det smälta smöret över havskräftnålarna med en sked. Tillsätt sedan citronsaft och färsk chili.
• Servera med aioli och några färska salladsblad
• 500g havskräftor, 4-8 st stora
• Färsk dragon
• Färsk bladpersilja
• 150g smör, rumstemperatur
• Chili, färsk
• Brioche limpa
• 1 citron
• Aioli
• 1 salladshuvud
Sommarmat signerad fd Noma-kocken Thea Engvik
Thea tipsar:
* Detta innebär att smöret, med alla läckra smaker, fördelas över havskräftorna.
* Jag älskar att använda grillen för detta på sommaren för lite röksmak!
* Kräftor är ett känsligt protein så viktigt att inte låta dem steka för länge!
*Grillad citron förhöjer smakerna ännu mer – prova själv!