- Recept
- Vegetariskt
- Tofu-sill
Tofu-sill
8 portioner
15 minuter
Vitt vin
Lättlagat recept på tofu-sill, en riktigt trevlig ersättning till klassisk inlagd sill för dig som inte äter fisk. Vegansk inlagd "sill" passar till alla högtider!
- 2 dl vatten
-
1/2 dl ättiksprit, (12%)
-
1 dl strösocker
-
3 st lagerblad
-
10 st hel kryddpeppar
-
1 krm flingsalt
-
200 g fast tofu, naturell
-
100 g morot
-
1/2 st röd lök
Recept: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
1. Koka ihop vatten, ättiksprit, socker, lagerblad, kryddpepparkorn och flingsalt i en kastrull tills sockret löser sig.
2. Skär tofun i silliknande bitar.
3. Skala moroten och hyvla långa remsor. Skala och strimla rödlöken.
4. Lägg ner tofu, morot och rödlök i en glasburk och tillsätt lagen. Sätt på locket och låt stå i kylen över natten. Servera!