Pita-pizza med kallrökt lax
2 portioner
20 minuter
Vitt vin
Fräsch och enkel pitapizza till sommaren! Passar utmärkt till både lunch, middag och midsommarbuffén!
- 1 paket kallrökt lax
- 1 burk kapris
- 100g riven ost, tex präst eller västerbotten för mer smak
- 50 g parmesan
- 1 burk Crème fraîche
- 1 citron
- 1 rödlök
- Ruccola
Recept: Thea Engvik
|
Foto:
Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Skär rödlöken i tunna skivor och rengör väl i kallt vatten. Blanda 50 parmesanost i 200g crème fraîche. Bred över pitabrödet som pizzasås. Toppa med lite riven ost och några skivor rödlök. Grädda pizzan i 8-10 minuter. Tillsätt sedan rökt lax, kapris, ruccola och lite färskpressad citronsaft.