Chokladcrème med björnbär doppade i vit choklad och pistage
4 portioner
30 minuter
Rött vin
- 20 st björnbär
-
1/2 dl pistagenötter
-
50 g vit choklad
-
1 msk grädde
Chokladcrème
-
1,5 dl grädde
-
200 g mörk choklad, ca 70% kakaohalt
-
2 st äggula(or)
Recept: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
1. Hacka pistagenötterna och häll upp på ett fat. Smält den vita chokladen tillsammans med grädde försiktigt i vattenbad eller i mikrovågsugn.
2. Doppa björnbären i choklad och sedan i nöthacket. Ställ i kylen.
3. Hacka den mörka chokladen i små bitar. Värm grädden och häll den heta grädden över chokladen och rör runt så att chokladen smälter.
4. Rör i äggulorna till en jämn smet och häll upp i glas. Ställ kallt en halvtimme. Dekorera med björnbär och servera.