SALMA halv back loin, fänkål och en ljuvlig dressing med lime, japansk soya och sesamolja
1 portioner
30 minuter
Bubbel
Enkel och god lunch eller förrätt
1 pkt SALMA halv back loin
Fänkål
Avokado
1 lime
sesamolja
japansk soja
Sesamfrön
Recept: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i skivor.
Dressing:
saft av 1 lime, sesamolja och japansk soya. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av. Tillsätt mer av allt om du inte är nöjd, ska vara en fin balans i dressingen.
Skiva laxen i ca 1/2 cm tunna skivor. Lägg upp på fänkålen, strö sesamfrön över salladen och ringla över dressingen lägg upp laxen och avokado. Ringla över dressingen och klipp över krasse. Strö över sesamfrön.
Låt rätten stå en stund innan servering.