Grillade laxspett med asiatisk coleslaw
4 portioner
90 minuter
Vitt vin
Fräsch och somrig grillmiddag, marinerad lax grillas på spett och serveras med en krispig coleslaw. Tips! Här valde vi att använda en röd och en vit spetskål för att få vacker färg på salladen, det går lika bra att använda en enda sort.
Laxspett
- 800 gram laxfilé(er), färska
- 1 paket grillpinnar, blötlagda
Marinad
- 1 dl kokosgrädde
- 1 st lime
- 1 msk färsk ingefära
- 2 klyfta(or) vitlök
- 2 msk rapsolja
- 1 msk Honung flytande
- 1 msk salt
Topping
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 msk sesamfrön
- 1 kruka(or) färsk koriander
Asiatisk coleslaw
- 2 st spetskål, gärna 1 röd & 1 vit
- 125 gram grönkål
- 1 msk färsk ingefära
- 1 st röd chili
- 2 st lime
- 3 msk rapsolja
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Recept: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
- 1. Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag.
Marinad:
- 1. Blanda kokosgrädde, rivet limeskal, limesaft, riven ingefära, riven vitlök, rapsolja, honung och salt i en skål.
Lax:
- 1. Skär laxfilén i kuber och lägg ner i marinaden. Låt laxen marinera i ca 1 tim i kylen. Lägg 8 st grillpinnar i blöt.
Asiatisk coleslaw:
- 1. Strimla röd och vit spetskål och blanda med grönkål i en stor skål. Tillsätt riven ingefära, finhackad chili, rivet limeskal, limesaft, rapsolja och yoghurt. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Lax:
- 1. Trä laxbitarna på grillpinnar.
- 2. Grilla laxspetten på grillen i ca 1 min/sida. Använd gärna ett grillhalster för fisk.
- 3. Lägg upp de grillade laxspetten på ett fat och strö över chiliflakes, sesamfrön och finhackad koriander.
- 4. Servera laxspetten tillsammans med coleslaw.