Bowl med sobanudlar och kyckling
4 portioner
40 minuter
Rött vin
Laga en lite matigare bowl i veckan. Här gjord på sobanudlar, grönsaker, kyckling och currysås. Supergod och enkel att tillaga!
Sås
- 2 st gul lök, hackade
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 2 tsk currypulver
- 200 ml kokosmjölk lätt
- 0,5 msk Knorr Kycklingfond
Nudelbowl
- 250 gram Kycklingbröstfilé, 2 x 125 g
- 1 st lök, hackad
- 2 st morötter, små. Skurna i smala strimlor
- 100 gram Pak choi
- 100 gram grön sparris, skuren i mindre bitar
- 200 gram sobanudlar, (bovetenudlar)
- olja, till stekning
Servering
- cashewnötter, hackade
- lime
- färsk basilika
- färsk koriander
- 100 gram rödkål
Recept: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Sås
- 1. Värm upp olja i en kastrull och tillsätt lök och ingefära. Stek i 3-5 minuter.
- 2. Tillsätt currypulvret och stek i ytterligare 1 minut.
- 3. Häll i kokosmjölken, 200ml vatten och Knorr kycklingfond.
- 4. Låt sjuda i 15-20 minuter, till såsen tjocknar något.
Bowl
- 1. Stek kycklingen i en stekpanna tills den är gyllenbrun och genomstekt.
- 2. Skär kycklingen i skivor när den svalnat något och lägg i en skål.
- 3. Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen.
- 4. Stek lök, morot, pak choi och sparris på hög värme i ca 5 minuter.
- 5. Tillsätt de kokta nudlarna med grönsakerna.
- 6. Tillsätt såsen och blanda samman. Värm igenom.
- 7. Lägg i allt i skålen med kycklingen.
- 8. Servera din bowl tillsammans med strimlad rödkål, hackade cashewnötter, en limeklyfta samt färsk basilika och koriander.