Pasta med nötfärsragu och vitlöksstekt aubergine
4 portioner
30 minuter
Rött vin
En enkel och snabblagad nötfärsragu med sting som blir fullkomligt oemotståndlig när den serveras med pasta och fantastisk vitlöksstekt aubergine.
Aubergine
- 1 st aubergine
- 2 klyfta(or) vitlök(ar)
- 2 msk olivolja, extravergine
- 0,5 tsk salt
Ragu
- 500 gram nötfärs
- 3 dl vatten
- 1 tärning(ar) köttbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk basilika, torkad
- 2 msk olivolja
- 2 krm svartpeppar
- 2 krm salt
- 1 klyfta(or) vitlök(ar)
- 0,5 st gul lök(ar)
- 0,5 st chilipeppar
Tillbehör
- 0,5 kruka(or) persilja
- 400 gram pasta
- 50 gram pecorinoost, riven
Recept: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
- 1. Koka upp vatten till pastan.
- 2. Tärna auberginen och skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek auberginen gyllenbrun tillsammans med vitlöken.
- 3. Salta lite lätt och häll över på en tallrik.
- 4. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- 5. Ragu: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipepparn.
- 6. Hetta upp ny olja i stekpannan och fräs lök och chili tillsammans med färsen.
- 7. Krydda med basilika, tomatpuré, buljong/ fond och tillsätt vatten.
- 8. Låt ragun puttra ihop 10 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt den steka auberginen.
- 9. Sila av pastavattnet och blanda ner pastan i köttfärsragun. Skölj och grovhacka persiljan och blanda om. Toppa med riven pecorino.