- Recept
- Löjromspizza
Löjromspizza
1 förgräddad pizzabotten (Fontana)
1 burk Pandalus löjrom
Smetana, bre på pizzan innan tillagning
Riven Västerbottensost
Riven parmesan
Finhackad rödlök
Gräslök att dekorera med
Citron- Citronzest
Olivolja
Salt och Svartpeppar
Sätt ugnen på 220 grader över & undervärme. Bred smetana på pizzabotten, spara resten till att klicka ut när pizzan är färdig. Salt och svartpeppar på. Strö sedan över riven västerbottenost och riven parmesan. Sätt in i ugnen på en plåt med bakplåtspapper och låt bakas gyllene ca 15 min, tills botten är riktigt krispig. Ta ut pizzan ur ugnen, dekorera med löjrom, smetana, finhackad rödlök & gräslök. Riv citronzest över pizzan, ringla över lite olivolja. Svartpeppar på. Servera direkt och njut.