Linguine aglio e olio con scampi – Pasta scampi
2 portioner
30 minuter
Vitt vin
linguine 400g
olivolja
finhackad bladpersilja
2 st vitlök
finhackad färsk röd chili
1 påse Pandalus skalade
tigerräkor 400g
1/2dl vitt vin
citronsaft
salt
svartpeppar
Recept: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Finhacka vitlöken, en del bladpersilja och chili fräs detta i olivolja på medelhög värme en liten stund. Släng i räkorna och fräs en kort stund till, tillsätt vin, citronsaft, resten av persiljan. Tillsätt salt och svartpeppar, smaka av!
Koka pastan enl anvisningar och den ska vara al dente. När pastan är al dente lyfter du över det till pannan med alla goda smaker. Häll i resten av persiljan och rör om väl, men smaka av och avgör själv om smakerna sitter!