Prosecco

Prosecco är ett mousserande vin från  Venetoregionen i norra Italien. Processen att framställa Prosecco är speciell. Metoden kallas Charmant och innebär att vinet får jäsa i ståltankar under noggrant kontrollerade former. Temperaturen får inte stiga över 20 grader under jäsningsprocessen. Proseccon måste sedan lagras i mellan ett och ett halvt till två år innan det buteljerasProsecco finns som svagt bubblande, det kallas då för frizzante. När vinet har lite större kraftigare bubblor kallas det spumante. Prosecco finns i tre olika stilar, Prosecco dry är den vanligaste. Den har högst sockerhalt och smak av fruktig päron, tuttifrutti och mandel. Prosecco Extra dry är som det hörs på namnet torrare och krispigare i smaken. Brut är den torraste, det är den som det produceras minst av.

Våra tips på god Prosecco

 

 

Din varukorg

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år

Fråga oss