Prosecco

Prosecco är ett mousserande vin från  Venetoregionen i norra Italien. Processen att framställa Prosecco är speciell. Metoden kallas Charmant och innebär att vinet får jäsa i ståltankar under noggrant kontrollerade former. Temperaturen får inte stiga över 20 grader under jäsningsprocessen. Proseccon måste sedan lagras i mellan ett och ett halvt till två år innan det buteljerasProsecco finns som svagt bubblande, det kallas då för frizzante. När vinet har lite större kraftigare bubblor kallas det spumante. Prosecco finns i tre olika stilar, Prosecco dry är den vanligaste. Den har högst sockerhalt och smak av fruktig päron, tuttifrutti och mandel. Prosecco Extra dry är som det hörs på namnet torrare och krispigare i smaken. Brut är den torraste, det är den som det produceras minst av.

Våra tips på god Prosecco

Prosecco på Systembolaget

Castelforte Prosecco Extra Dry

Castelforte Prosecco Extra Dry har ljusgul färg med inslag av grön nyans och ungdomlig, frisk doft med inslag av päron, citrus frukter och honungsmelon. Smaken är torr och elegant med inslag av päron, citrus och honungsmelon.

Läs mer om Castelforte Prosecco Extra Dry

Castelforte Spumante Brut

Castelforte Spumante Brut är ett torrt, mousserande vin som tillverkas i Venetione.  Spumante tillverkas enligt samma metod som Prosecco men har större kraftigare bubblor. Färgen är ljus, gul med gröna inslag och ungdomlig, intensiv doft med inslag av päron, stjärnfrukt och citrus.

Läs mer om Castelforte Spumante Brut

 

 

Din varukorg

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år

Fråga oss