Poggio le Volpi Roma är ett elegant rött vin med fruktig smak och fatkaraktär som kommer från den unika appellationen Roma DOC i närheten av Rom. Vinet i sig är en hyllning till de bördiga jordarna. Vinet kommer i en elegant presentförpackning.

Art.nr 75193, vol 14%, 750 ml
Rom, Italien

119 kr


Recept: @foodbyannak|Foto: @foodbyannak

Lammracks med rosmarin, vitlök och citron

 • Lammracks
 • Rosmarin
 • Vitlök
 • Citronsaft
 • Olivolja
 • Smör
 • Salt
 • Svartpeppar

Finhacka rosmarinen, riv vitlöken och pressa i citronsaften. Tillsätt olivoljan och rör om. Gnid in köttet med salt och nymald svartpeppar från kvarnen. Bryn köttet runtom i smör & olivolja i en stekpanna. Krydda med salt och nymald svartpeppar igen. Tag bort köttet från värmen och gnid in det med vitlök & rosmarinblandningen. Lägg köttet i en ugnsform och ställ in i ugnen på 150 grader. Lammet ska ha en innertemperatur mellan 50 – 60 grader beroende på hur rosa man vill ha det. Ta ut det från ugnen och linda in lammet i aluminiumfolie & låt vila i ca 10 minuter. Skär upp köttet, servera med potatis, chimichurri och sallad.

 

Vingården Poggio Le Volpi

Vingården Poggio Le Volpi ligger vid Monte Porzio Catone, ett kuperat område som ligger cirka 20 kilometer sydost om Rom. Jordmånen består främst av vulkanisk jord som är ytterst rik på mineraler. Företaget drivs av far och son; Armando och Felice Mergès som arbetar hårt för att vårda inhemska druvor och använda sig av den vulkaniska jordens potential så att vinerna de skapar har ett modernt uttryck men som representerat ett historiskt vinarv. Poggio Le Volpi ägs av Femar Vini som är belägen i det vackra Frascati, strax söder om Rom.

 

“If I look backward I see hard-working hands, my grandfather´s tales, my father´s secrets. If I look at today I see a successful, dynamic and modern family company, able to look to the future with full respect for tradition”
– Felice Mergès

Visste du att ROMA DOC är en alldeles ny appellation i Italien, endast 10 år gammal. Trots att man har odlat vinrankor i Italien genom århundrade och det är en av äldsta och mest kända vinländer så har man alldeles nyligen skyddat ett område strax söder om Rom där det råder perfekta förhållanden för vinodling. Poggio le Volpi är ett elegant och fruktigt vin som levereras i en fin presentförpackning.

Art.nr 75193, vol 14%, 750 ml
Rom, Italien

119 kr

  Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

  Jag är under 25 år.