PONGRÁCZ

Is it prosecco? Is it champagne?
No It´s PONGRÁCZ!

Pongrácz är inspirerad av Desiderius Pongrácz, en adelsman och flykting från Ungern, vars visioner och visdom utvecklade vinnäringen i Kapprovinsen. Ett av hans skötebarn var tillverkning av mousserande viner som framställdes enligt champagnemetoden. Det vill säga att vinet framställts genom att genomgå en andra jäsning på butelj. I Sydafrika går framställningsmetoden under namnet ”Méthode Cap Classique” då namnet Champagne endast får användas i Champagne, Frankrike. För att hedra Desiderius Pongrácz har man uppkallat vinet efter honom.

Under vår bubbelprovning med Pongrácz som äger rum den 28 november kommer vi att prova:

Pongrácz Brut
Pongrácz Brut är framställd enligt de klassiska champagnedruvorna pinor noir (63%) och chardonnay (37%). Smaken är fyllig och har en krämig, fin mousse med en viss brödighet som kulminerar i en ren och fruktig avslutning. Här finns inslag av äpplen, jäst, nötter och citrusfrukter.

Pongrácz Rosé
Beställningssortiment
Pongrácz Rosé har tidigare blivit rankad Top 10 i världen, tillsammans med finaste franska Champagner i en internationell tävling för att hitta de bästa mousserande vinerna i världen, inklusive Champagne. Vinet är fylligt med en krämig mousse och inslag av röda och svarta bär, frukter och klassiska toner av jäst.

Desiderius Brut 2009
Beställningssortiment
Detta vin visar upp en elegant och exceptionell karaktär med en rik komplexitet. Munnen fylls av livliga bubblor och smak av fräsch frukt, mandel och en viss brödighet. 70% chardonnay och 30% pinot noir.

Noble Nectar
Noble Nectar är ett halvtorrt mousserande vin med delikata bubblor framställd av pinot noir och chardonnay. Smaken är silkeslen med en härlig krämighet och inslag av citrus, päron, jäst och litchi.

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.