Macán och Macán Clásico är den gemensamma visionen som två stora namn i vinvärlden, Rothschild och Vega Sicilia, har skapat i La Rioja. Efter flera års noggrant studerande av terroir och vingårdar startade man detta projekt år 2009, 2013 lanserades de första flaskorna på marknaden. Bodegas Benjamin de Rothschild & Vega Sicilias anläggning ligger i staden Samaniego, på en hög sluttning vid foten av den imponerande Sierra de Cantabria.

Designen på byggnaden tillhör den spanske arkitekten Enrique Johansson. Vingården består av en konstruerad yta på 10 000 m2 plus ytterligare 40 000 meter trädgårdar och tjänsteområden. Den är uppdelad i tre sammankopplade enheter: ”Agua”-enheten, där man fokuserar på druvan och dess prosecc, med 45 tankar på 10 000 liter i ek och rostfrittstål; ”Tierra”-enheten, husen för lagring på fat och flaska; och ”sol”-enheten, där kontoren och leveransen av produkten sker.

Vineriet är byggt för att ta fördel av den naturliga backen i sluttningen. Vineriet är utrustat med modern vingårdsutrustning och har ett energieffektivitetssystem baserat på solpaneler och biomassa.

Vega Sicilia i Ribera del Duero hör till en av Spaniens mest ansedda vinegendomar. Bodegan grundades 1864 och det första vinet som såldes som Vega Sicilia kom ut 1903 och har sedan dess haft samma berömmelse. Idag äger man även Bodegas Alion i Ribera del Duero, Bodegas Pinita i granndistriktet Toro, Oremus i Ungerska Tokaj samt det senaste projektet Macán i Rioja som är ett samarbete med giganten Benjamin de Rothschild.

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.