HÅLLBARA VAL
FÖR EN BÄTTRE FRAMTID

Starta ditt år med ett mer medvetet dryckesval. Klimat- och miljöfrågor är ett av nutidens hetaste ämnen och vi är många som vill bidra till en bättre framtid. Nedan finner du ett urval ur vårt ekologiska och klimatsmarta sortiment – för en bättre framtid!

FLEUR DU CAP PINOTAGE
ETISKT MÄRKT, LÄTTARE GLASFLASKA

Fleur du Cap Pinotage har Systembolagets etiska märkning och en lättare glasflaska. Vinet är smakrikt, fruktigt, något kryddigt med inslag av fat, björnbär, blåbär, mörk choklad, svarta oliver och lakrits.
Art.nr 3108 – Årgång 2017 – Alk.halt 14,5%
95 KR

 

ALVA
EKOLOGISKT

Alva är ett ekologiskt kryddigt och smakrikt rött vin från södra Rhône. Här finns inslag av fat, björnbär, blåbär, vitpeppar, rosmarin, viol och kakao.
Art.nr 2288 – Årgång 2016 – Alk.halt 14,5%
79 KR

 


FARMERS MARKET

EKOLOGISKT, VEGANVÄNLIGT, LÄTTARE GLASFLASKA

Ett ekologiskt och veganvänligt rött vin från Apulien i Italien. Kryddig smak med inslag av fat, katrinplommon, kryddnejlika, fikon och vanilj.

Art.nr 74789 – Alk.halt 14%
79 KR


HÅLLBARHETSMÄRKNINGAR PÅ SYSTEMBOLAGET:

EKOLOGISKT
För att ett vin ska få kallas ekologiskt ska det uppfylla vissa krav inom tillverkningen och på odlingen av vindruvorna. Kraven handlar om hårdare regler av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel samt miljökrav inom vineriet. Detta är bra för både djur, natur och människor där odlingen och tillverkningen sker.

ETISKT MÄRKT
En etiskt märkt produkt på Systembolaget innebär att drycken är
certifierad av Fairtrade eller Fair for Life. Båda certifieringarna fokuserar på arbetsvillkor och mänskliga rättigheter för de som arbetar med odling av råvaror och med tillverkning av drycken.

LÄTTARE GLASFLASKA
Med lättare glasflaskor bidrar vi till en bättre miljö på jorden. Den
potentiella klimatvinsten motsvarar utsläppen från att köra jorden runt 1500 gånger. Gör en insats för klimatet och återvinn flaskan efteråt.

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.