Upplev prisbelönt kvalitet till bästa pris

The Wine Room fick möjligheten att besöka en av våra främsta cava-producenter, Marqués de la Concordia på plats nere i Spanien i närheten av Barcelona! Vi bjöd med några utvalda profiler som fick ta del av resan och lära sig ytterligare om processen och framställningen av cava. Det var en mycket lärorik, rolig och härlig upplevelse!

Vi fick en guidad rundtur i deras imponerande bodega och vingårdar. Cavaska göras enligt den traditionella metoden, det vill säga på samma sätt som champagne tillverkas i Frankrike. Traditionell metod innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska genom att socker och jäst tillsätts. Då skapas koldioxid som bildar bubblor. Cava ska lagras i flaska på jästfällningen i minst nio månader. Cava Reserva ska lagras i minst 15 månader. Står det Gran Reserva på etiketten ska vinet vara torrt och ha lagrats i minst 30 månader men vissa prestigecavor lagras ännu längre.

 

Federico Paternina – Prisbelönt CAVA!
Guldmedalj i The International Wine Challenge! 

Torr och mycket frisk cava, strågul till färgen med små eleganta bubblor. Smaken är något utvecklad, nyanserad och har blommiga eftertoner.

Fruktig och mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, kex, krusbär, mineral och lime. Delikata bubblor som passar utmärkt till fördrink eller till vegetariska rätter samt fisk och skaldjur!

Veganvänligt och EKO!

Art.nr 71275 – 89kr

Marqués de Monistrol är en prestigefylld vinproducent som har specialiserat sig på mousserande viner i Penedès-regionen i Katalonien, Spanien. Företaget grundades år 1882 av Pere Ferrer Bosch, och namnet Monistrol kommerfrån den by där vinmakaren föddes.

Marqués de Monistrols vinrankor odlas i kalkstenjordar på platåer och sluttningar som ligger mellan 250 och 300 meter över havet. Dessa områden har ett svalare klimat, vilket ger druvorna en högre syrahalt och mer eleganta smaker.

Företaget använder traditionella metoder för att framställa sina mousserande viner, som inkluderar en andra jäsning i flaskan. Detta ger vinerna en unik komplexitet och kvalitet. Vinerna lagras i genomsnitt 18 månader innan de släpps på marknaden.

Företaget exporterar sina viner till över 50 länder och är en av de mest erkända vinproducenterna i Spanien. De är kända för sin höga kvalitet, elegans och stil, och deras viner är populära
runt om i världen!

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.