MAGISKA SOMMARDRINKAR

Svalka dig i sommarvärmen med en läskande bubbeldrink, oavsettvad du väljer för bubbel i din drink så gör bubblorna att den blir extra härlig och frisk. Precis det som önskas en varm sommardag. Nedan hittar du tips på magiska sommardrinkar och några av våra favoriter att hälla i.

Castelmondo Prosecco Extra Dry
Prisbelönt läskande prosecco. Smaken är fruktig och ungdomlig med inslag av päron, gröna äpplen, citrus och fläder.
Art.nr 73085, 11%, 750 ml, 79 kr

Prosecco la Robínía Extra Dry
Italiensk elegans och finess i en flaska! Smaken är ungdomlig och fruktig med inslag av päron, gröna äpplen och lime.
Art.nr 7486, 11%, 750 ml, 89 kr

Marqués de Monistrol Brut
Prissänkt! Sprudlande härlig cava nu med nytt bättre pris och ny design. Ett friskt, ursprungstypiskt mousserande vin med inslag av gröna äpplen, päron, honung och citrusskal. Ekologisk!
Art.nr 7710, 11,5%, 750 ml, 79 kr


Federico Paternina Banda Azul Brut
Prisbelönt årgångscava – nu ekologisk! Fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, kex, krusbär, mineral och lime.
Art.nr 71275, 11,5%, 750 ml, 89 kr

Pongrácz Brut
Pongrácz är framställd enligt Méthode Cap Classique (Champagnemetoden) vilket innebär en andra jäsning på flaska. Smaken är fruktig med inslag av gula äpplen, kex, honung och apelsin.
Art.nr 7628, 12%, 750 ml, 120 kr

Durbanville Hills Sparkling Sauvignon Blanc
Detta mousserande vin består av 100% Sauvignon Blanc, en mycket aromatisk druva som har en tydlig fruktsyra och är alltid mycket torr. Ett friskt och fruktigt bubbel med inslag av tropiska frukter, fikon, grönpeppar, krusbär samt citrus.
Art.nr 77156, 13,5%, 750 ml, 79 kr

French 75

4 cl gin
2 cl citronsaft
2 cl sockerlag
cava
is

Så här gör du:
Fyll en shaker med is, gin, citronsaft och socker. Skaka i 15-20 sekunder.
Sila drycken och häll upp i ett avlångt champagneglas. Fyll upp med cava
och garnera.

Hallonbelini

1 flaska prosecco
0,75 dl hallon
0,75 msk florsocker
Några kvistar mynta

Så här gör du:
Mixa och blanda hallon samt florsocker till en puréliknande konsistens. Häll i ett glas och toppa upp med prosecco. Garnera gärna med några extra hallon och mynta.

Rabarberdrink

5 st rabarberstjälkar
2 msk färsk ingefära
1 st vaniljstång
2,5 dl råsocker
2,5 dl vatten
1 flaska mousserande vin

Så här gör du:
Skala och skär rabarbern i slantar. Skala och finriv ingefära. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg rabarbern och ingefäran i en kastrull. Tillsätt vaniljfröna, socker och vatten. Koka upp och låt småputtra i ca 10 min tills rabarbern är mjuk. Låt allt svalna och sila av lagen till en burk. Förvara i kylen. Kompotten som blir över kan sparas i en burk i kylen och serveras med t.ex. vaniljglass. Häll upp 3 msk rabarberlag i varje glas och toppa med mousserande vin.

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.