INFLUENCER & MATKREATÖR
@foodbyannak

Med stor kärlek till Italien ser Anna på matlagning som återhämtning

@foodbyannak, egentligen Anna Suko Karlsson, började med en tidig passion till det italienska köket. Idag är hon en frekvent inspiratör i vinklubben The Wine Room med sina fantasifulla middagstips och inspirerande bilder.

 “Allt började med en en kreativ mamma i köket från att grytan stod och puttrade, dofterna som spreds i hemmet, hennes speciella köttfärspizza, nyvässade knivar och råvarorna som inhandlades hos bonden. Matlagningen var en stor del i min familj och jag utvecklade tidigt ett intresse för köket och matlagningen och ganska snabbt började jag faktiskt lära mig konsten på riktigt. Passionen och intresset för medelhavsköket växte fram och att spendera tid i köket blev en återhämtning och njutning.

Jag fattade snabbt tycke för det italienska köket och insåg ganska snabbt att Italien är mer än bara pasta och pizza. Den italienska maten är tillåtande och vinvänlig och livet med mat och vin från Italien har blivit en livsstil för mig. Förutom den älskade matkulturen så är Italien hem för några av de äldsta vin producerande regionerna i världen. Maten ska avnjutas tillsammans med vänner, familj och att ett glas rött italienskt vin matchar även maten på en vardag. Det italienska vinet är en del av en upplevelse, tillsammans med den goda maten, sällskapet här och nu.

När jag växte upp var det alltid långa middagar med många små rätter och nybakat bröd på bordet. Det fanns tid att njuta kring matbordet och det var en samlingspunkt för familjen, där dagens händelser avhandlades. Detta lever kvar än idag och alla i min familj är involverade i matlagningen, vi försöker alltid ta de bästa smakerna från det italienska köket och sätta på matbordet. En viktig punkt i mitt familjeliv vilket jag hoppas lever vidare kvar i mina barn.” -Anna Suko Karlsson

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.