Ett fylligt vin med en krämig mousse och inslag av röda och svarta bär, frukter och klassiska toner av jäst. Lång, elegant eftersmak.
Pongrácz Rosé blev år 2012 rankad Top 10 i världen, tillsammans med finaste franska Champagner, under tävlingen “Effervescents du Monde”. En internationell tävling som hölls i Dijon, Frankrike, för att hitta de bästa mousserande vinerna i världen, inklusive Champagne.
Vinet är framställt enligt Méthode Cap Classique (Champagnemetoden). Druvorna till Pongrácz Rosé, Chardonnay 60 procent och Pinot Noir 40 procent, är handplockade och efter pressning fördes musten över till rostfria ståltankar där alkohol- samt malolaktisk jäsning skedde. Då det stilla vinet var färdigt tillsattes jäst och socker så att en andra jäsning i flaskan startade och den fina moussen kunde börja utvecklas. När även denna jäsning avslutats vilade vinet med jästen i ungefär två år innan degorgering (avlägsnandet av jäst) skedde. Direkt efter den processen justerades sockerhalt och förlorad vinmängd innan buteljen förslöts med kork och grimma.
God att dricka nu men kan även sparas under några år vid korrekta lagringsmöjligheter.