Ett fylligt vin med inslag av mörka bär såsom björnbär och plommon, aning kryddighet med en integrerad fatkaraktär.
Druvor: 100% Syrah
Sockerhalt: 2 g/l
Syrlighet: 3,7 g/l
Vindruvorna plockas med hjälp av modern maskinteknik och på Mureda är man övertygad om att det är bästa sättet. Att skörda druvorna för hand tar tid och under skörd är det också väldigt varmt vilket påverkar druvorna. Med maskin skördar de på natten och då det går så mycket fortare så kommer druvorna snabbare till vinanläggningen. Väl framme så sker en lätt pressning med pneumatisk press varefter vinet får jäsa i ståltank under temperaturkontrollerade former. Man använder sig av ett system som heter Piasat som är ett förhållandvis nytt sätt att jäsa sitt vin på och ännu är det inte så utbrett i branschen. I korta drag så innebär Piasat metoden att druvornas skal lyfts med stora blad, mycket försiktigt, upp och ner i tanken och att skalen är med under en längre tid under själva jäsningen. Resultatet blir mer fruktiga viner med mildare tanniner. Vinet lagras sedan i två månader på franska ekfat för att sedan få vila en tid på ståltank innan det buteljeras.