Vin och kulturresa till Loiredalen
6 – 15 oktober med Janåke Johansson

Ta chansen att få följa med på en upplevelserik vin- och kulturresa till Loiredalen med Janåke Johansson och ett härligt gäng
av vinintresserade människor. Intresset är stort och det finns endast ett fåtal platser kvar.

Planerat schema:

6 oktober – Resdag och övernattning på Okko Hotell i Nantes. Middag på Le Cigale.

7 oktober – Besök på ostronfarm och besök på Domaine de la Foliette i Muscadet. Hotellet detsamma som föregående dag och middag på Le Petit Boucot.

8 oktober – Besök och lunch på Bouvet Ladubay i Saumur (Mousserande) och på eftermiddagen besök på Clos de La Coulée
de Serrant i Saveniere (Nicolas Joly är världens mest berömde biodynamiske vinproducent och en oförglömligt engagerad sådan).
Boende i Chinon på Hotel Le Plantagenet och middag på LÁrdoise.

9 oktober – Besök på det berömda Klostret i Fontervaud och sedan besök med lunch hos Couly Dutheil i Chinon.
Bor på samma hotell i Chinon och middag på Les Annees 30.

10 oktober -Besök Villandry med sina berömda trädgårdar och sen besök i Vouvray hos Domaine Bourillon Dorleans där det även blir lunch.
Sedan besök på berömda sagoslottet Chenonceau som byggts över bifloden Indre. Boende på Hotel Oceania L´Univers i Tours och middag på La Brasserie O Palais.

11 oktober -Färd till Sancerre och besök på Jean Max Roger och Reverdy och sedan Domaine Chatelain i Pouilly Fumé.
Boende på Le Panoramic Holel i Sancerre. Middag på Restaurant La Tour.

12 oktober -Tillbaka till Amboise och sen besök på Clos Luce som var Leonardo da Vinci´s hem under hans sista år och idag ett mycket intressant museum. Även besök på Loires största slott det häpnadsväckande Cambord med 264 skorstenar om jag minns rätt? Busstur till Paris och vårt Hotell på Montmatre.

13 oktober – Fridag i Paris

14 oktober -Heldag i Paris med sightseeing bl.a. Montparnasse Tower 56 våningar högt och lunch på Le Procope i latinkvarteren och Paris äldsta Cafée och avslutningsmiddag på Le Moulin de la Galette i Montmartre.

15 oktober – Hemresa

Alla producentbesök är klara men det kommer säkert bli en del justeringar avseende tider och restauranger även om dessa är preliminärbokade. Alla måltider utom ett par ingår och på bra restauranger på samma sätt som på mina tidigare resor. Drycker ingår dock inte normalt sett. Flygbiljetter är preliminärbokade till och från Paris och tåg mellan Paris och Nantes. Alla hotell preliminärbokade, samma sak med restauranger. Jag har räknat med 20 personer i dubbelrum och fem singelrum. Alla middagar är med gångavstånd till och från hotell. Bussen är beställd och den är kostsam men jätteviktig för en sådan resa på liknande sätt som den var för er som var med på Spanienresan, priset är ännu inte helt klart men en liknande Spanienresa kostade 30-35.000 kronor per person i dubbelrum. /Janåke Johansson

Anmälan sker till Janåke via mail:
janake.johansson@janake.se

Först till kvarn, vi kommer även att ha en reservlista.

ANMÄL DIG HÄR

Janåke Johansson har en lång och gedigen erfarenhet av branschen och anses av många i vinvärlden som den person
som öppnade upp porten till kvalitetsviner från Sydafrika. Janåke har anordnat ett flertal vinresor för våra vinlubbsmedlemmar
genom åren och efterfrågan är stor hos de som varit med på de tidigare resorna.

Din varukorg

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år

Fråga oss