Femar Vini är ett familjeföretag som grundades 1970 och är belägen i det vackra Frascati, strax söder om Rom. De äger ca 40 hektar egna odlingar men har långtidskontrakt med odlare över stora delar av Italien och kan därför producera högkvalitativa viner från många olika områden. De viktigaste druvsorterna för viner märkta Femar Vini kommer från områdena Abruzzo, Apulien och Sicilien. Med respekt för miljön och för att uppnå högsta möjliga kvalitet på vinerna leder det till att Femar Vini endast arbetar med vingårdar och inhemska druvor från centrala och södra Italien. Södra Italien har tack vare sitt idealiska klimat, variation av druvor samt sin långa historia av vinodlare, alla förutsättningar för att skapa fantastiska viner.

Roma
De viner som kallas ”Roma” konsumerades mycket under antiken och deras export var så produktiv att staden Ostia blev ett vinemporium. Senare, med krisen i det romerska imperiet utrotades vinstockarna men vinodling blev ganska långt därefter en grundläggande del av handeln igen. Idag är ”Roma” ett DOC-klassificerat område och vinerna härifrån produceras med respekt för det historiska och gamla vintraditioner. Vingården Poggio Le Volpi ligger i ett område mellan Monte Porzio Catone och den romerska landsbygden. Monte Porzio Catone ligger på ett kuperat område cirka 20 kilometer sydost om Rom, på Alban Hills. Marken här är rik på bland annat mineraler, svavel, lavastenar och sand.

Epicuro
Epicuro är en oemotståndlig zinfandel från Södra Italien och Femar Vinis stolthet. Det är inspirerat av filosofen och grundaren av en av de stora filosofiska skolorna under den hellenska och romerska perioden. Epicuro är den kommersiella samlingen tillägnad det högsta epikuriska konceptet: nöjet.

Gran Appasso - Rött Vin
Femar Vini

Gran Appasso

89:-
ROMA Poggio Le Volpi - Rött Vin
Femar Vini

ROMA Poggio Le Volpi

119:-
Z - Epicuro Zinfandel - Rött Vin
Femar Vini

Z - Epicuro Zinfandel

89:-

Din varukorg

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år

Fråga oss