DURBANVILLE HILLS

Durbanville Hills ligger i Durbanville i Western Cape. Durbanville är Sydafrikas näst äldsta vinodlingsregion, de flesta vingårdar etablerades mellan 1698 och 1704, Durbaville Hills grundades dock så sent som 1997. Hela produktionen kommer från vinordlingsområdet Durbanville som är ett mycket svalt område nära kusten med en magnifik vy över Tygerbergs sluttningar, Table Bay, Taffelberget, Kapstaden och Robben Island. Det svala och blåsiga klimatet skapar perfekta odlingsförhållanden.

På Durbanville Hills arbetar med att bevara så mycket som möjligt av ”Cape Floral Kingdom” som till största del utgörs av den artrika växten Renosterveld. Endast fyra procent av den ursprungliga Renosterveld-marken återstår idag då den hamnar i konflikt med jordbruken. Durbanville Hills har därför avsatt 220 hektar mark för att skapa ett reservat för växterna.

 

Durbanville Hills Collectors Reserve
Durbanville Hills Collectors Reserve är inspirerat av Kapstadens strålande energi. Det är en rad unika viner framställda av vinmakarna där man har valt ut landmärken från Kapstaden och låtit konstnären Theo Vorster måla sin vision av landmärkena på varje flaska.

The Tangram Durbanville Hills
The Tangram serien är skickligt framställda enligt följande 7 element: Jord, vind, eld, vatten och de tre vinmakarna Wilhelm Coetzee, Martin Moore och Kobus Gerber. Precis som Tangram-pusslet ligger storheten i dessa viner i hur de olika delarna kompletterar varandra på listiga och intressanta sätt.

 

Ett urval av Durbanville Hills viner:

Durbanville Hills Sparkling Sauvignon Blanc
Ett fruktigt vin med små fina bubblor och en frisk smak av tropiska frukter, passionsfrukt, melon, persika och citrus. Passar utmärkt till ostron, skaldjurssallader, rökt lax och sushi.

Durbanville Hills Merlot Dry Rosé
Ett friskt och fräscht rosévin med en fruktig karaktär. Här finns inslag av sommarbär såsom hallon och jordgubbar. Passar utmärkt som aperitif eller till sallader, lättare rätter av kyckling eller till tonfisk.

Durbanville Hills Chardonnay
Ett fylligt vitt vin med en fin mineralitet och inslag av persika, melon, kiwi och citrus.  Passar bäst till smakrika rätter av fisk, kyckling och fläskkött.

Durbanville Hills Collectors Reserve ”The Cape Mist” Sauvignon Blanc
En krispig sauvignon blanc med tropiska inslag och toner av krusbär, gröna äpplen och citrus. Serveras till sallader, skaldjur, kyckling, vegetariska rätter och thaimat.

Durbanville Hills Collectors Reserve ”The Promenade” Pinotage
Ett elegant och kryddigt vin med inslag av röda och mörka bär såsom hallon, jordgubbar och plommon. En fin fatkaraktär med undertoner av vanilj och välbalanserade tanniner. Serveras till nötstek, indiska rätter och rökt kött. Går även bra ihop med cheddar, appenzeller och leydenost.

Durbanville Hills Collectors Reserve ”The Lighthouse” Merlot
Ett medelfylligt och fruktigt vin med inslag av röda körsbär, toner av mint, vanilj och kanel följt av en fin ekfatskaraktär. Servera detta vin till ljust eller mörkt kött, gärna grillat. Passar även bra chorizo eller andra kryddiga korvar.

The Tangram White Blend
Ett rikt och fylligt vin med smak av citron, kryddor, lime, grapefrukt och en härlig mineralitet.  Serveras till smakrika rätter av fisk och skaldjur eller kyckling.

The Tangram Red Blend
Ett fylligt vin med en välintegrerad fatkaraktär och mjuka tanniner. Här finns inslag av mörk mogen frukt, fänkål, mörk choklad och kanel. Lång eftersmak. Passar bäst till rätter av mörkt kött.

 


 

Torsdag den 25 oktober kommer vi att ha en vinprovning med viner från Durbanville Hills för våra vinklubbsmedlemmar. Provningen kommer att hålla till på Brasseriet i Stockholm med begränsat antal platser. Vi kommer att prova utvalda viner från Durbanville Hills sortiment däribland deras mest prestigefyllda vin The TANGRAM Durbanville Hills. På plats presenteras vinerna av Durbanvilles vinmakare Albert Gerber och Kobus Gerber.
Provningen är fullbokad.


Gå med i vår vinklubb THE WINE ROOM för att inte
missa kommande events och provningar.

BLI MEDLEM I THE WINE ROOM

Din varukorg

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år

Fråga oss