Castelforte
– en svensk favorit!

Förra året sålde varumärket Castelforte över 4 000 000 liter vin. Hur kommer det sig att det här vinet från vingårdarna i Veneto har blivit en favorit? Cantine Riondo, som tillverkar Castelfortes viner,har ägnat mycket tid för att kvalitetssäkra produkten och är stolta över sina viners framgångar i Sverige. Producentens ständiga arbete med kvalitet och nytänkande med deras viner i Castelforteserien har lett till stora framgångar och har därigenom blivit ett av Sveriges mest efterfrågade vinvarumärken.

 

Castelforte-familjen

Ett urval av vinerna från Castelforte

Castelforte Amarone della Valpolicella

DOCG Amarone della Valpolicella
Castelforte Amarone della Valpolicella är ett rött vin från Venetien, Italien som är framställd enligt appassimento-metoden. Vinet har mörk röd färg och en intensiv doft av torkade mörka körsbär, russin och chocklad i kombination med kryddor, tobak och nötter. Vinet har en balanserad fruktig och kryddig smak med välintegrerade tanniner och syra samt inslag av torkad frukt, peppear och kakao.

Castelforte Ripasso

DOC Valpolicella Ripasso
Castel Forte Ripasso har rubinröd färgnyans med mörkröd kant och härlig doft av körsbär och björnbär. Vinet har pigg och smakfullt syra som är väl integrerad med vinets fruktighet. Druvorna kommer från vinfält som är belägna i fem Valpolicella Classico distrikt: Marano, Negrar, Fumane, Sant’ Ambrogio and San Pietro Incariano.

Castelforte Appassimento

IGT Rosso Veneto
Castelforte Appassimento är ett rött vin från Venetien. En del av blenden har genomgått appassimento metoden. Vinet har blåröd färg med rubinröd kant och intensiv fruktg doft av torkade körsbär, russin, mjölkchoklad i kombination med söta kryddor. Druvorna kommer från vinfält som är belägna i fem Valpolicella Classico distrikt.

Castelforte Prosecco

DOC Prosecco
Castelforte Prosecco Extra Dry är ett mousserande vin från distriktet Prosecco i regionen Venetien, Italien. Vinet har ljusgul färg med inslag av grön nyans och ungdomlig, frisk doft med inslag av päron, citrus frukter och honungsmelon.

Området Valpolicella

Valpolicella är ett område  provinsen Verona i norra Italien och består av de sju kommuner; Pescantina, San Pietro in Cariano, Negrar, Marano, Fumane, Sant’Ambrogio och Sant’Anna d’Alfaedo. Idag är Valpolicellas ekonomi starkt baserad på vinproduktion, särskilt vinerna Amarone och Ripasso vilket är kraftiga och fylliga viner gjorda på delvis torkade druvor.

Din varukorg

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år

Fråga oss